Gebruiksaanwijzingen (IFU) SERION Diagnostics voortaan via e-labeling

Intro tekst

Om de duurzaamheid van het milieu te verbeteren en de gebruikersvriendelijkheid van alle producten van SERION Diagnostics te garanderen, worden de gebruiksaanwijzingen (IFU) in de toekomst in digitale vorm (via e-labeling) aangeboden.

Afbeelding

lnstitut Virion \ Serion GmbH is gespecialiseerd in de ontwikkeling en vervaardiging van in-vitrodiagnostiek voor infectieuze ziekten. Het bedrijf is gecertificeerd volgens EN ISO 13485: 2012 en voldoet aan de Europese richtlijn 98ll9 / EG, de Duitse wet op de medische producten, en aan de vereisten van de meeste internationale regelgevende instanties. Om de duurzaamheid van het milieu te verbeteren en de gebruikersvriendelijkheid van de gebruiksaanwijzing (IFU) van alle producten van SERION Diagnostics te garanderen, willen we u meedelen dat we alle elektronische gegevensbanken in elektronische vorm (via e-labeling) in de toekomst zullen aanbieden. Papieren versies van de IFU's zijn niet meer opgenomen in de verpakking van de producten.

De e-labelingservice wordt al jaren met succes gebruikt voor de SERION ELISA classic / antigen-productlijn en zal ook worden geïmplementeerd voor SERION ELISA-controle, Al-controle, immunoCONTROL evenals voor Rf-absorbens, aviditeitsreagentia en CFT-reagentia.

De IFU is gratis te bestellen (voor levering als papieren versie) per e-mail, telefoon of te downloaden op de website www.e-labeling.eu/ivs. Deze contactinformatie is te vinden op een elFU-kaart die bij elke verpakking is gevoegd. De service is 365 dagen per jaar, 24 uur per dag beschikbaar.

Houd er rekening mee dat deze wijzigingen geen effect hebben op de prestaties of verwerking van het product. Op de relevante versie van de IFU's die bij het product moeten worden gebruikt, wordt dienovereenkomstig gerefereerd.Het is voor ons van groot belang dat het downloaden van de IFU's geen ongemakken veroorzaakt en daarom willen we de exacte procedure in het volgende gedeelte toelichten.

Door de website www.e-labeling.eu/ivs te gebruiken, kunt u de IFU naar behoefte openen, downloaden, opslaan en afdrukken. De link is afgebeeld op de elFU-kaart zoals hierboven beschreven en is bovendien geïmplementeerd op de productpagina's.

Na toegang tot de website www.e-labeling.eu/ivs, kan de IFU-keycode worden ingevoerd en toont het volgende venster de gevraagde IFU's in alle beschikbare talen. De IFU-keycode is te vinden op het etiket van de producten en daarnaast is een overzicht van alle keycodes samengevat in de PDF (keycode-lijst) die zich op de linkerzijde van de website bevindt. De oplossing die we hebben geïnitieerd, houdt rekening met en voldoet aan de wettelijke vereisten voor MEDDEV 2.14 / 3 Rev.1. Met ingang van 1 augustus 2019 zullen we de IFU's in elektronische vorm aanbieden, waarbij een overgangsperiode tot het eerste kwartaal van 2020 wordt overwogen. We hopen dat deze aanpassing ook aan uw goedkeuring voldoet om de ecologische voetafdruk van onze producten te verminderen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u vragen of opmerkingen heeft.