De cSOFA-score van Abionic kan de eerste hulp helpen anticiperen op COVID-19-complicaties

Intro tekst

De PSP-test en de RESP-score gecombineerd tot de cSOFA-score maken het mogelijk om onderscheid te maken tussen niet-ernstige en ernstige SARS-CoV-2 infectie bij volwassenen. PSP kan met behulp van nanotechnologie gemakkelijk in 5 minuten worden gekwantificeerd uit een enkele druppel bloed met behulp van de CE-gemarkeerde IVD-test op de abioSCOPE® analyser.  Mediphos introduceert deze nieuwe biomarker en analyser in de Benelux. Er zijn meerdere parameters beschikbaar zoals D-dimeer en een allergiepanel.

Afbeelding
abioScope analyser.jpg

The abioSCOPE®

The innovative, Swiss-made, in vitro diagnostic (IVD) point-of-care system that ...

…uses proprietary nanofluidic technology and…

…uses one drop of capillary blood to…

…analyse up to 14 parameters simultaneously in…

…about 5 minutes.

Sinds het begin van de eerste golf heeft ziekenhuispersoneel moeite om behandelbeslissingen te nemen voor patiënten die ziek zijn geworden door het nieuwe SARS-CoV2-virus - een virus dat we volgens deze definitie nog steeds niet helemaal begrijpen. Op 26 november kondigde het Zwitserse medische technologiebedrijf Abionic SA aan dat ze de eerste COVID-19-ernstigheidstest hebben ontwikkeld, de cSOFA-score (Covid Sequential Organ Failure Assessment), om artsen te helpen bij het snel en nauwkeurig beoordelen van gevallen die de eerste hulpafdelingen binnenkomen.

De cSOFA-score is voortgekomen uit een test die Abionic ontwikkeld heeft voor sepsis. Beiden gebruiken dezelfde abioSCOPE-analyzer, met een nanofluïdische immunoassaytechnologie die de nieuwe biomarker, pancreassteeneiwit (PSP) meet. PSP heeft het potentieel om sepsis 24-72 uur te identificeren van niet-infectie-ontsteking. “We meten de toestand van de alvleesklier. De alvleesklier is het orgaan in het lichaam dat het snelst reageert wanneer u lijdt aan complicaties zoals infecties of orgaanfalen ”, aldus Abionic CEO en oprichter Nicolas Durand, Ph.D.

Sepsis is een levensbedreigende aandoening die optreedt wanneer de reactie van het lichaam op een infectie zijn weefsels en organen beschadigt. Het wordt gekenmerkt door een verlaging van de bloeddruk, een verhoogde hartslag en koorts.

Lees het artikel uit Biospace

Naar de website van Abionic