Aidian Oy neemt Mediphos Diagnostics BeLux B.V. over

Intro tekst

Op 20 februari 2021 heeft Aidian Oy, een toonaangevende leverancier van medische hulpmiddelen (in-vitro-diagnostiek), een overnameovereenkomst getekend van de distributiepartner, Mediphos Medical Supplies B.V. en Mediphos Diagnostics BeLux B.V. waarmee al heel lang werd samengewerkt. De overname zal uiterlijk per 12 maart 2021 van kracht zijn.

Afbeelding

Mediphos Medical Supplies B.V. is gespecialiseerd in de import, marketing en distributie van diagnostische tests en instrumenten voor klinische laboratoria en dokterspraktijken in Nederland, België en Luxemburg. Mediphos distribueert betrouwbare en kwalitatief hoogwaardige producten in de Benelux van diverse leveranciers van over de hele wereld, met een hoge mate van kennis en service. Mediphos Medical Supplies B.V. is opgericht in 2000 als voortvloeisel van het voormalige bedrijf Imphos B.V. gevestigd in Amersfoort door de heer André van der Mark.

“Aangezien de strategische focus van Aidian ligt op internationale groei, zowel in bestaande als nieuwe markten, was deze overname een logische stap”, legt Juho Himberg, CEO van Aidian, uit.

“Mediphos distribueert onze producten al meer dan 20 jaar, wij zijn hechte partners geworden. Dus toen wij begonnen met onze zoektocht naar mogelijkheden om onze lokale aanwezigheid in de Benelux uit te breiden waren zij de eersten die wij in gedachten hadden. Mediphos heeft een lange geschiedenis in de Benelux met sterke klantenrelaties en een zeer ervaren team, wat wij als erg waardevol beschouwen", vervolgt Himberg.

De overname geeft ons de mogelijkheid om de dienstverlening aan onze klanten verder te versterken. De verandering van eigenaar heeft geen gevolgen voor klanten van Mediphos Medical Supplies B.V. en Mediphos Diagnostiek BeLux BV de diensten zullen onveranderd doorgang vinden.

“Ik ben erg enthousiast over deze deal met Aidian, een partij die wij kennen als een zeer betrouwbaar en gerenommeerd bedrijf. Het is een belangrijke stap voor een onafhankelijke distributeur om onderdeel te worden van een internationale organisatie, om groei in de toekomst te kunnen waarborgen in een snel ontwikkelende biotechmarkt. Ik ben dan ook erg tevreden en trots dat Mediphos op deze manier onze relaties zal blijven bedienen”, voegt André van der Mark toe.

“We kijken ernaar uit om het Mediphos-team te verwelkomen als onderdeel van Aidian en zijn voornemens om het hoge niveau van klantenservice en productkwaliteit voort te zetten. Iets waar beide bedrijven trots op kunnen zijn”, besluit Himberg.